Tel: 015 - 25 774 63 / 070 - 36 978 36

dag en nacht

World Fair Trade: Mooi én milieuvriendelijk onder de zoden


PUUR Uitvaartbegeleiding gaat partnership aan met Greencoffins. (Persbericht juni 2011)

Dankzij een partnerschap met Greencoffins biedt PUUR Uitvaartbegeleiding uit Nootdorp sinds juni Fair Trade Eco uitvaartproducten. “Mensen die bij leven een milieubewuste en maatschappelijk verantwoorde levensstijl volgen, kunnen dit hierdoor ook na overlijden in de praktijk brengen”, zegt Annelies Boekholt - van Vliet van PUUR Uitvaartbegeleiding.

Mooi en milieuvriendelijk
PUUR Uitvaartbegeleiding ziet een groeiende vraag naar milieubewuste en Fair Trade alternatieven in de uitvaart. “Mensen doen al jaren aan gescheiden afval, houden in allerlei opzichten rekening met het milieu en willen maatschappelijk verantwoord bezig zijn” zegt Annelies. “Dus waarom zou je bij het regelen van een uitvaart geen keuze hebben voor milieuvriendelijke alternatieven? Voorop staat dat ik de kisten vooral mooi vind”, gaat Annelies verder. “De ervaring leert dat de familie zich vaak in eerste instantie aangetrokken voelt door het vriendelijke uiterlijk van de kisten en het in tweede instantie ook erg fijn vinden dat het een eerlijk product betreft dat echt volledig eco is.” PUUR Uitvaartbegeleiding kenmerkt zich door persoonlijk, vakkundig en betrokken van iedere uitvaart een bijzonder afscheid te maken.

Door WFTO gecontroleerd
Greencoffins uit Katwijk is in Nederland de enige vertegenwoordiger van de Engelse Fair Trade producent Ecoffins. Ecoffins is het enige door de World Fair Trade Organisation (WFTO) gecertificeerde bedrijf dat Fair Trade Eco uitvaartproducten op de markt brengt. De uitvaartkisten en urnen zijn gemaakt van ecologisch verantwoord geteelde gewassen zoals bamboe, wilde ananas en bananenblad. De plaatselijke boeren krijgen van Ecoffins een eerlijke prijs voor hun producten, evenals zij die de kisten vervaardigen. Daarnaast zijn de producten vrij van kinder- en gedwongen arbeid.

Geen schadelijke afvalstoffen
Eco begint bij de kweken. Het overgrote deel van Ecoffins-producten wordt vervaardigd van gewassen die na de oogst zonder noodzaak tot herplanten weer aangroeien. Een goed voorbeeld hiervan is Pandanus, of wilde ananas, dat als onkruid wordt bestempeld en veel voorkomt in tropische delen van de wereld. De overige Ecoffins komen van speciaal voor dit doel aangelegde eco-plantages. Bij de productie van uitvaartkisten worden geen metalen of andere mogelijk schadelijke stoffen toegevoegd waardoor de kisten volledig biologisch afbreekbaar blijven. Zowel bij crematie als bij begraven komen er dus geen schadelijke afvalstoffen vrij.

Green Coffins uitvaart mand - kist Leidschendam - Nootdorp Voor meer informatie kunt u de website Greencoffins.nl bezoeken.

© 2016 PUUR Uitvaartbegeleiding Begrafenis & Crematie
PUUR Uitvaartbegeleiding logo