06 588 25 588 info@puur-ub.nl

Als iemand overlijdt

Wat doe je als iemand overlijdt? Probeer rustig te laten doordringen wat er is gebeurd, en neem er de tijd voor. Er is geen haast.

Het ergste is de realiteit.

Tranen mogen stromen, samen zwijgen of juist praten. Het is een intiem moment, waar geen buitenstaanders bij hoeven te zijn.
Pas daarna belt u de huisarts. Als die geweest is, is het tijd voor de uitvaartbegeleider. U kunt mij elk moment van de dag bellen,
ik kom zo snel mogelijk naar u toe.

Nadat we even hebben stil gestaan bij wat er is gebeurd, is het tijd voor de laatste verzorging en opbaring.

De laatste verzorging kunt u (deels) zelf doen, meehelpen of meekijken. U bepaalt het tempo waarin de overledene gewassen en gekleed wordt.

Een thuisopbaring is bijna altijd mogelijk. U kunt bij een opbaring in een uitvaartcentrum vaak kiezen tussen een 24-uurskamer waarbij u op elk tijdstip langs kunt gaan, of een opbaring waarbij u op afspraak langs komt. U kunt er ook voor kiezen om de overledene niet meer te zien. Bij deze ‘geen opbaring’ verzorgen we alles voor u.

Bij de keuze voor opbaren kan het handig zijn om alvast een kist, mand of wade te bepalen. Dit is zeker geen ‘moeten’. U bepaalt zelf het tempo waarin beslissingen worden genomen.

Er zijn een paar dingen die op redelijk korte termijn, meestal op de dag van overlijden of de volgende dag, moeten worden besloten: begraven of cremeren, datum, locatie en tijdstip van de uitvaart. Als dit vast ligt, hebben we al een heleboel gedaan, dat geeft rust.

De volgende stap is het bericht van overlijden. Kiest u voor een kaart, brief, advertentie, e-mail, telefoon, social-media of een combinatie? Veelal wordt een kaart naar uw eigen idee/ontwerp gemaakt, zodat het heel persoonlijk wordt.

Daarna hebben we nog een aantal dagen om de invulling van de uitvaart vorm te geven. Denk daarbij aan vervoer, muziek, foto’s, sprekers, rituelen, consumpties en dergelijke.
Ik zorg er steeds voor dat u alleen hoeft na te denken over wat er op dat moment belangrijk is of besloten moet worden. De crematie of begrafenis moet binnen zes werkdagen plaatsvinden.

Op de dag van de begrafenis of crematie zorg ik ervoor dat het plan van de uitvaart, dat we gezamenlijk besproken en vastgelegd hebben, wordt uitgevoerd.

Nazorg; een aantal weken na de uitvaart kom ik bij u langs om te kijken hoe het met u gaat. Daarnaast overhandig ik u persoonlijk de factuur en zal deze toelichten.

Misschien heeft u nog vragen rond het overlijden, administratieve zaken, as-bestemming of een grafmonument waar ik u mee op weg kan helpen.

   Puur uitvaartbegeleiding

Bij overlijden altijd bereikbaar:

06 588 25 588

Kortelandseweg 20
2631 NE Nootdorp
KvK 51533502

annelies@puur-ub.nl

 

   
Puur uitvaartbegeleiding

Bij overlijden altijd bereikbaar:

06 588 25 588

Kortelandseweg 20
2631 NE Nootdorp
KvK 51533502

annelies@puur-ub.nl