06 588 25 588 info@puur-ub.nl

Allereerst de beste wensen voor 2016! Dat u maar veel mooie momenten mag beleven met uw dierbaren in goede gezondheid.

Voor veel mensen begint het nieuwe jaar met een nieuwjaarsbijeenkomst. Op het werk, de sportvereniging of met naaste familie.

Een uitvaart is een gelegenheid bij uitstek om uit het oog verloren familieleden en kennissen weer te zien. Op zich helemaal niks mis mee natuurlijk. Juist fijn dat Adriana haar moeder wilde rijden naar de uitvaart van tante Clara, want anders was ze er niet bij geweest. Behálve als Adriana ineens haar nichtje Sofie in het oog krijgt, waarmee ze als kind altijd twee weken van de zomervakantie doorbracht bij tante Ina. Ze hadden zoveel plezier gehad in Tiel! Toen die logeerpartijtjes stopten, werd als vanzelf ook het contact verbroken. En dat was al 56 jaar geleden! En tante Ina was er ook! Zoveel in te halen, zoveel te bespreken. Dan vergeet je soms dat je een uitvaart bijwoont, dat de kinderen en kleinkinderen van tante Clara verdriet hebben om het overlijden van hun moeder en oma en.. wordt het onverwacht gezellig tijdens de condoleance. Kan best pijnlijk zijn…

Dat kan beter. Hoe mooi zou het zijn als de ondernemende Adriana het initiatief zou nemen om enkele maanden na het overlijden van tante Clara een familiedag te organiseren. Een gezellige dag met genoeg tijd om te kletsen, foto’s van elkaar te bekijken onder het genot van een drankje en een barbecue. En waar ook de kinderen en kleinkinderen van tante Clara ontspannen deel kunnen uitmaken van de familiereünie. ’t Is zo gek nog niet, een familiedag. Of een nieuwjaarsbijeenkomst met de héle familie.

Ach, Adriana bedoelde het niet zo kwaad. Het werd haar heus vergeven. Zij realiseerde zich later dat ze wat meer rekening had kunnen houden met het verdriet van haar familie. Dus eind goed, al goed.